Hvad er en mastermind group?

Og hvad kan du bruge en mastermind group til?

Først en hurtig definition af begrebet:

"En mastermind-group er en peer-to-peer mentoring-gruppe, der bruges til at hjælpe medlemmer med at løse deres problemer vha. input og råd fra de andre gruppemedlemmer."

Historien bag

Konceptet blev opfundet i 1925 af forfatteren Napoleon Hill og er først nævnt i hans bog The Law of Success og senere beskrevet mere detaljeret i hans bog fra 1937 Think and Grow Rich.

I sine bøger diskuterede Hill ideen om Master Mind, som her henviste til to eller flere mennesker, der mødes for hjælpe med at løse hinandens aktuelle problemstillinger.

Samarbejde gennem brugen af mastermind-grupper var en af de succeslove, som Hill lærte ved at studere succesrige amerikanere, herunder Henry Ford, Thomas Edison, Alexander Graham Bell, Theodore Roosevelt, John D. Rockefeller og Charles M. Schwab.

Flere virksomheder tilbyder i dag mastermind-gruppemiljøer til deres ansatte.

Kilde: Wikipedia

Hvordan gør man så?

Der er flere typer mastermind-groups:

En type er fokuseret på individets succes, og en anden er fokuseret på succesen for alle i gruppen. Forskning tyder på, at optimale grupper begrænser deres størrelse til 8 til 10 deltagere, der mødes regelmæssigt med roterende lederskab.

Kilde: Wikipedia

Skal du vælge at mødes med din mastermind-group online eller offline?

Brug din foretrukne online mødeplatform så som skype, messenger eller facetime eller afhold dit møde på din favorit cafe. Her er nogen fordele og ulemper ved de to mødeformer.

Fordele online

  • Coronasikker måde at mødes på
  • Deltagere kan være med fra hele DK eller hele verden

Fordele offline

  • Hyggeligt og mere socialt

Lav din egen gruppe

Her er en hurtig måde at komme igang med din egen mastermind-group - inspireret af mester-networkeren Keith Ferrazzi. 

Group of three

Du inviterer to medlemmer ind i din gruppe så i er tre. Der er 15 minutters fokus på hver deltager og tiden er fordelt som følger:

  • 5 minutter hvor den første person beskriver sin problemstilling
  • 5 minutter hvor de to andre stiller spørgsmål
  • 5 minutter hvor de to andre kommer med råd og gode ideer

Så går man videre til næste person og følger samme model. I alt tager dette 45 minutter og kan fx gentages en gang om ugen eller hver 14 dag.

Brug Akademio til at finde deltagere til din mastermind-group

Hvis du ikke allerede har to eller flere deltagere i tankerne til din egen mastermind-group så opret et opslag på Akademio hvor du beskriver hvilket emne du gerne vil arbejde med i gruppen.

Det kan enten være behovet for en ugentlig sparring omkring opståede problemstillinger eller det kan FX være en fælles interesse for et emne, så som online markedføring, urban gardening eller noget helt andet? Kun fantasien sætter grænser her!

Link til dit Akademio opslag på dine sociale medier eller opret en facebook-annonce med link til dit opslag.

Du kan også linke til denne side hvis folk ikke ved hvad en mastermind-group er... 

Værdien af en mastermind-group for dig (enten professionelt eller privat) bør ikke undervurderes!

Opret dit opslag hurtigt og gratis lige her

Og vælg mastermind-group som kategori.

Ps. Vi arbejder BTW lige nu på en skræddersyet teknisk løsning så du kan oprette og afholde dine mastermind-group møder lige her på platformen super nemt og bekvemt... Stay tuned!